מג'דרה עם כרובית וירקות

אחת התופעות הבולטות בקרב טבעוניות וטבעונים בתחילת דרכם היא ההשפעה הרחבה של התזונה על תפיסות עולם ואורחות חיים. טבעונים צעירים מתחילים לגלות מודעות עמוקה לרכיבים התזונתיים שבמנות שלהם, מפתחים חיבה עזה לסוג מסוים של סגנון קולינארי, את העושר הגלום בהכנת מאכלים מעניינים ויוצאי דופן, אבל הכי מרגשים הם אלו שהמעבר לטבעונות מחזיר אותם לטעמי הילדות, והפעם ממקום חדש.

רבים אומרים על מי שאינו חובב מג'דרה שהוא פשוט לא פגש עדיין את המנה הנכונה. מג'דרה היא בעצם מלכת הכיתה הבלתי מעורערת: אי אפשר להתחרות בה וקשה מאד שלא לאהוב אותה. היא מקסימה בדרכה הייחודית והאישית את כל מי שטועם ממנה, היא ממסה לבבות, מקרבת בין זרים ונוסכת בגוף תחושת רוגע עילאי שלקוח היישר מגן העדן.

מג'דרה – מלכת המטבח 

המג'דרה היא מלכת המטבח הים תיכוני: היא מהווה מנת חובה על כל שולחן, היא טומנת בחובה את השילוש הקדוש של חלבון, פחמימה וסיבים תזונתיים, היא מענגת ברמות בלתי נתפסות והופכת כל ארוחה לעינוג חושים.

לא נפוץ לראות את הפנים המתענגות על הביס הראשון של המג'דרה, כשהטועם שוקע בתוך המנה ונתקף געגועים עזים לילדות ולבית אמא. וכמו בחיים, היופי האמיתי של במנה טמון ביכולתה להביא עמה את טעמי העבר ולהמשיך להתחדש שוב ושוב עם עוד ועוד גיוונים.

מג'דרה אורז ועדשים
מג'דרה של אורז ועדשים

טיפים סודיים להכנת מג'דרה

כדי להכין מג'דרה מנצחת, אין די במתכון. המתכון הוא היסודות הבסיסיים להכנת המנה, אבל הקסם טמון ברגישות העדינה לתמהיל הרכיבים ובטיפים השמורים למקצוענים:

  • תנו לעצמכם זמן. כמו בסיפור אהבה, הכנת מג'דרה היא תהליך של היכרות ובדיקה הדדית. 
  • כדאי להשרות את העדשים במים שעות ספורות לפני ההכנה, על מנת לקצר את זמן הבישול ולהעניק לעדשים מרקם נימוח ו"מנחם" יותר.
  • רצוי להשתמש במי ההשרייה גם לבישול עצמו: הם מעניקים ארומות עשירות למנה וטעמים נסתרים שיגרמו לאורחים שלכם לתמוה על רכיב הקסם שהכנסתם…
  • כדי להעניק למג'דרה את הטעם של גן העדן, טגנו את הבצל בשמן כרוחב לבבכם. קרמול הבצל חיוני – הטיגון מפרק את הסוכר שבבצל למולקולות חדשות המייצרות טעמים וריחות מענגים.
  • סבלנות שווה זהב! את הבצל המטוגן מוסיפים למג'דרה רק לאחר שהתבשיל מתמצק מעט כדי למנוע מרקם "דייסתי".

חמישה דברים שלא ידעתם על מג'דרה

  • האמריקאים נוהגים לקרוא לה "comforting food", כלומר, מנת נחמה, כי היא מחממת את הבטן ואת הלב…
  • המג'דרה מספקת חלבון מלא הכולל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, כמו גם ויטמינים חיוניים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
  • העדשים, המהוות את לב ליבה של המג'דרה, מוזכרות כבר בתנ"ך: 

"וְיַעֲקֹב נָתַן לְעֵשָׂו לֶחֶם וּנְזִיד עֲדָשִׁים, וַיֹּאכַל וַיֵּשְׁתְּ וַיָּקָם וַיֵּלַךְ וַיִּבֶז עֵשָׂו אֶת הַבְּכֹרָה"

(בראשית כה לד).
  • כורכום, המהווה את אחד התבלינים השגורים במג'דרה, מחזק את המערכת החיסונית ומונע מחלות בשל נוגדי החימצון שהוא מכיל. וכמובן, הוא מוסיף ארומה קסומה לתבשיל שלכם.

וכמו בכל דייט ראוי, אחרי שהכרתם את התכונות של המלכה הבאה שלכם, הגיע הזמן להזמין אותה לדייט. ישנו מגוון עצום של מתכונים הממתינים לכם וסוגים שונים של מג'דרה, כשכל אחד טומן בחובו עולם ומלואו של סודות חדשים. כשתמצאו את המתכון האולטימטיבי, לא תרצו להחליף אותו.

פוסטים באותו נושא

כתיבת תגובה