אורז ועדשים

מג'דרה היא מלכת המטבח הים תיכוני הטבעוני

מקור התמונה: סוגת

כאשר שואלים אותי איזה מאכלים תיקחי איתך לאי בודד, אני לא צריכה לחשוב אפילו רגע אחד. אני יודעת בדיוק אילו מאכלים אקח איתי ויש להם מכנה משותף אחד – מאכלי המטבח הים תיכוני. כטבעונית אין לי בכלל התלבטות. המטבח הים תיכוני כל כך עשיר בטעמים, בחומרי גלם ובמרקמים, יש בו כל כך הרבה מנות ואפשרויות לטבעונים, איזה מזל שנולדתי כאן בישראל. ואם מצמצמים עבורי את הבחירה עוד יותר ושואלים על מאכל אחד – כנראה שמג'דרה מנצחת.

כשטבעונים בכל העולם גילו את מנעמי המטבח הים תיכוני

אם הייתם מסתובבים במדינות המערב לפני 15 שנים או לפני 20 שנה ספק אם הייתם מוצאים מסעדה טבעונית בקלות רבה כל כך, ואם הייתם במקרה מוצאים אחת, ספק אם הייתם רואים בתפריט המנות מנת מג'דרה. אבל בשנים האחרונות משהו קרה; טבעונים בכל העולם מתוודעים לעולם הקולינרי הים תיכוני, וזה קורה מאחר שטבעונים מגלים מודעות גבוהה ועמוקה לרכיבים ולערכים תזונתיים של מאכלים. אפילו טבעונים צעירים מפתחים חיבה עזה למטבח הים התיכוני ולסגנון קולינרי שטרם הכירו.

מג'דרה – טעם גן עדן ים תיכוני

חובבי מג'דרה מסורים ונאמנים, כמוני, טוענים כי מי שלא אוהב מג'דרה כנראה לא טעם את המג'דרה הנכונה. כי איך אפשר שלא להתאהב במנה שהיא לא פחות ממלכת המטבח הים תיכוני הטבעוני. למעשה המג'דרה נהנית ממעמד מכובד גם בקרב אלו שאינם טבעוניים. טעמה של מג'דרה הוא טעם גן עדן, אין שום מאכל אחר שדומה לה, זו מנה ייחודית, בריאה, עשירה ומשביעה וקשה שלא להתאהב ממבט ראשון.

השילוש הבריאותי הקדוש במג'דרה

מעבר לכך שניתן למצוא מג'דרה על שולחנות האוכל של תרבויות רבות בים התיכון: בישראל, בלבנון, בסוריה, בירדן ובעירק, המג'דרה מכילה את השילוש הבריאותי הקדוש: יש בה שפע של חלבונים, סיבים תזונתיים ופחמימות. ולמרות שיש בה רק כמה רכיבים בסיסיים, כל אחד עושה את המג'דרה שלו קצת אחרת, תוך שהוא יוצק את הטעמים המקומיים שלו. היופי בתבשיל מג'דרה הוא, אפוא, השילוב בין טעמי העבר לבין וריאציות חדשות מן ההווה.

מג'דרה עם כרובית וירקות
מג'דרה כרובית וירקות. התמונה באדיבות סוגת

טיפים להכנת מג'דרה

  • לפני שנגיע למתכון מומלץ להכנת מג'דרה אשתף אתכם בכמה טיפים סודיים להכנת מג'דרה משגעת.
  • השרו את העדשים במים כמה שעות טרם ההכנה. זה גם יקצר את משך זמן הבישול וגם יעשיר את המרקם של המג'דרה.
  • לא בטוח שתצא לכם מנת מג'דרה משובחת כבר בניסיון הראשון. תנו לעצמכם זמן להכיר את המנה, ואל תתייאשו עד שאתם מצליחים.
  • בצל הוא אחד הרכיבים החשובים במג'דרה, הטיגון שובר את מולקולות הסוכר בבצל ויוצר טעמים נפלאים. תנו לטיגון הבצל תשומת לב מיוחדת.
  • כדאי מאוד להוסיף כורכום למג'דרה שלכם, הוא לא רק טעים ומוסיף הרבה אישיות וקסם למג'דרה הוא גם מחזק את המערכת החיסונית ועשיר בנוגדי חמצון.

מתכון מג'דרה קלאסי / אתר סוגת

  • מנה טבעונית
  • מנה פרווה
  • מנה קלה להכנה
  • הכמויות מתאימות לכ-3 סועדים

הרכיבים הדרושים:

2 בצלים – לקצוץ
כוס אורז פרסי קלאסי
חצי כוס עדשים ירוקות
שמן זית – לטיגון
רבע כוס נבטי עדשים
כפית כורכום
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • השרו את העדשים מראש, כמה שעות לפני ההכנה.
  • נקו את האורז במים עם מסננת.
  • קחו את העדשים המושרות ושטפו אותם מים.
  • בסיר שימו את העדשים והוסיפו לסיר מים שיעברו את גובה העדשים. בשלו אותן על להבה בינונית במשך כחצי שעה או עד אשר העדשים מתרככות. כאשר התרככו, הוסיפו פלפל שחור. לקראת סיום הבישול הוסיפו גם מלח.
  • במחבת טגנו את הבצל עם שמן זית עד אשר הבצל מזהיב. לאחר מכן הוסיפו לבצל כורכום וקצת מלח.
  • כאשר העדשים מתרככות אפשר להסיר מהאש, לסנן ולהחזיר את העדשים לסיר.
  • לסיר העדשים הוסיפו את האורז וערבבו היטב.
  • הוסיפו לסיר 2 כוסות מים, כך שהמים יעברו ב-2 סנטימטרים את גובה האורז והעדשים.
  • הרתיחו ואז הנמיכו את הלהבה. המשיכו לבשל במשך כ-20 דקות, כאשר הסיר מכוסה.
  • הורידו מהאש כאשר האורז והעדשים התרככו ואין יותר נוזלים.
  • הוסיפו לסיר את הבצל המטוגן וערבבו היטב עם העדשים והאורז.
  • הוסיפו את נבטי העדשים.
  • הגישו חם

שיהיה בתאבון!

כתיבת תגובה