ורק מ-7 מילים אני פוחדת: "נו, השנה עושים אצלך את ראש השנה?".
אם היו מחלקים מדליות או גביעים על התחמקות שיטתית מאירוח ארוחות ראש השנה, אני חושבת שהייתי לוקחת בקלות את המקום הראשון, ושללא כל צל של ספק הוויטרינה במסדרון שלנו לא הייתה יכולה להכיל את כל הגביעים והמדליות בהם הייתי זוכה.
אבל השנה למדתי בפעם המי יודע כמה שכמו שלספורטאים יש תוקף והם בדרך כלל פורשים בסביבות גילאי ה-30, גם לדחיינות המתודית שלי יש תוקף והוא פג, כך הסתבר לי, ממש השנה בראש השנה.
מאחר שאני לא אוהבת לבזבז זמן רב במטבח, מצאתי 3 מתכונים לראש השנה שהם מהירים וממש פשוטים וקלים להכנה. זה לא היה קל, יש היום שפע של מתכונים לראש השנה ברשת וקשה שלא להיסחף עם התמונות, הסרטונים וההמלצות. אבל ברגע שהגדרתי שאני מחפשת מתכונים לראש השנה שהם קלים להכנה, צמצמתי את המבחר והבחירה הייתה יותר קלה.
את המתכונים לראש השנה שאציג פה בהמשך ניסיתי בעצמי והמשפחה ממש ממש אהבה אז אני מרגישה בטוחה לשתף אותם ומקווה שגם אתם ובני המשפחה שלכם תהנו מהם גם כן.
נתחיל ממנות מלוחות וטעימות ונקנח בעוגה מתוקה ומשובחת.
סלט קוסקוס עם רימונים ותפוחים – אפרת ליכטנשטט
הכינו את המצרכים הבאים:
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- שקית קוסקוס בגודל בינוני
- כפית מלח
- 1 תפוח סמית' – לחתוך לקוביות קטנות
- 1 רימון בגודל בינוני – פרקו לגרגרים
- כוס תערובת אגוזים – פיסטוק, קשיו ופקאן
- 2 גבעולי סלרי – לקצוץ דקדק
עבור הרוטב:
- כף סילאן תמרים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח
- פלפל
הכנת הסלט:
העבירו קוסקוס לקערה והכינו אותו על פי הנחיות היצרן.
פוררו את הקוסקוס המוכן לפרורים בעזרת מזלג.
הוסיפו לקוסקוס את הרימון, הפטרוזיליה, התפוחים, האגוזים והסלרי וערבבו.
לרוטב: ערבבו את כל רכיבי הרוטב, רצוי בתוך צנצנת סגורה. נערו היטב את הצנצנת הסגורה וצקו את הרוטב מעל הקוסקוס.
הגישו…
מרק ירקות עם גריסים, חומוס ועדשים – יונית צוקרמן
הכינו את המצרכים הבאים:
- סיר 7 ליטר
עבור החומוס:
- שקית אבקת אפיה
- 2 כוסות חומוס בגודל ענק
- מים, להשרות בהם את גרגרי החומוס
עבור הגריסים:
- מים לבישול
- 1 כוס של גריסי פנינה
עבור המרק:
- 2 גבעולי סלרי – לקצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס עדשים בצבע ירוק
- 2 גזרים – לקלף ולגרד
- בצל – לקצוץ
- 1 תפוח אדמה – לקלף ולגרור
- 2 קישואים – לקלף לגרור
- 1 בטטה – לקלף ולגרור
- חצי צרור כוסברה – לקצוץ
- כפית כורכום
- כף מלח
- פלפל, עדיף שחור גרוס דק
- מים רותחים
הכנת המרק:
לילה לפני הכנת המרק: השרו את החומוס עם אבקת אפיה ומים למשך כל הלילה. בבוקר סננו היטב ושטפו.
הכנת הגריסים: בסיר קטן שימו את הגריסים וכסו במים ובשלו עד לרתיחה. הורידו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו למשך 20 דקות או עד אשר הגריסים מתרככים. לבסוף סננו את הגריסים.
קחו את סיר ה-7 ליטר וצקו לתוכו שמן. חממו על אש בינונית.
הוסיפו לשמן בצל וטגנו למשך 5 דקות.
הוסיפו לסיר גזר, קישוא, תפוח אדמה, בטטה וסלרי וערבבו היטב.
הוסיפו לסיר גם את החומוס, העדשים והגריסים.
צקו לסיר מים רותחים עד לכדי שלושת רבעי מגובה הסיר, והרתיחו.
המשיכו לבשל על אש בינונית עוד כשעה ורבע או עד אשר אתם מרגישים שהקטניות התרככו.
הגישו…
עוגת תפוחים לראש השנה בקלי קלות – ענבל לביא
הכינו את המצרכים הבאים:
- תבנית בקוטר של 24 סנטימטרים.
עבור העוגה:
- 3 תפוחים גרני סמית' בגודל בינוני
- חצי כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות קמח רב תכליתי
- כפית וחצי אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3 ביצים בגודל גדול L
- כוס ורבע סוכר לבן
- שלושת רבעי כוס שמן
- 50 ג' שקדים טחונים
- שלושת רבעי כוס חלב
- אופציונאלי – 4 כפיות ברנדי
עבור הפירורים:
- שליש כוס סוכר לבן
- רבע כפית קינמון
- 70 ג' חמאה קרה
- 100 ג' קמח רב תכליתי
- רבע כפית מלח
הכנת העוגה:
חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
קחו את התבנית ושמנו אותה מעט.
הכנת הפירורים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה ערבלו את כל החומרים עד אשר מתקבלים פרורי בצק. אחסנו במקרר למשך כמה שעות.
הכנת העוגה: נפו אבקת אפיה, סודה לשתייה וקמח.
ערבבו את מה שניפיתם עם השקדים, הסוכר, המלח עד שהכול מתאחד.
קלפו את התפוחים, נקו אותם מהליבה וחתכו אותם לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ. שימרו את התפוחים בשלב זה בצד.
צרו גומה בלב תערובת הקמח ולתוכה צקו חלב, ביצים, שמן, תמצית וניל וברנדי.
טרפו את הכול היטב היטב עד אשר אתם מקבלים בלילה אחידה וחלקה.
הוסיפו לבלילה את התפוחים החתוכים וערבבו עד לקבלת פיזור אחיד.
צקו את הבלילה אל התבנית, שטחו ופזרו את פירורי הבצק שהתקררו בצורה אחידה על העוגה.
הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות עד שעה או עד אשר הקיסם שננעץ בלב העוגה יוצא יבש.
הניחו לעוגה להצטנן לגמרי.
הגישו…
בתאבון ושתהיה שנה טובה, פוריה ומתוקה!